*

IVA inclòs en tots els preus

AVISTA sports: el joc es viu des de baix

AVISTA sports: el juego se vive desde abajo
El suport d’ib-red als clubs més modestos de Balears

L’esport mou milions d’euros. Però, a la zona menys mediàtica, existeix un altre tipus d’esport; més humil, però potser també més humà, més pròxim. El nostre esport. I aquest, manca de recursos, a diferència dels Clubs d’elit que es manegen entre xifres astronòmiques a l’hora de realitzar fitxatges de renom, construir grans complexos esportius i presumir de recursos gairebé il·limitats.

L’esport de categories inferiors es nodreix de l’esforç, moltes vegades desinteressat, de voluntaris que gestionen clubs sense més recompensa que la satisfacció de veure al seu equip cada cap de setmana. Per a aquests herois anònims, joves federats i familiars sorgeix Avista Sports, una idea amb la qual ib-red vol donar als clubs més modestos eines tecnològiques dignes de primera divisió..

“Els recursos dels quals disposen els clubs modestos no els permeten seguir amb aquelles meravelloses sessions futbolístiques. El gran desplegament tècnic que ens ha proporcionat el sistema Avista d’ib-red ens acosta una mica a l’elit futbolística.” (Jaume Calvó – Entrenador de l’equip Benjamí B de l’Artà))

T’expliquem el projecte?

Avista: la mirada de les illes

Quan a ib-red presumim de ser una empresa local, compromesa amb el nostre territori i amant dels entorns rurals, ho diem de debò. Creiem en internet com a mitjà per a millorar la nostra vida, sempre des d’un consum responsable. I amb aquestes premisses vam posar en marxa projectes com sWiFi o Avista.

Mentre que sWiFi consisteix en la creació de zones wifi gratuïtes per a acostar les noves tecnologies a tota la població; amb Avista instal·lam càmeres en diferents punts de la geografia balear perquè qualsevol persona, des de qualsevol racó del món, disposi d ’“una finestra per a gaudir dels nostres paisatges i conèixer l’estat climatològic en directe de les Balears (ib-red)”

I és d’una combinació d’aquests projectes d’on sorgeix Avista Sports…

IB-RED + esport modest = Avista Sports

La resposta ràpida a què és Avista Sports diria que el projecte consisteix en la instal·lació de càmeres en diferents estadis i pavellons esportius, previ conveni amb els seus clubs o ajuntaments, i el desenvolupament d’una plataforma on veure els seus partits en directe o diferit, per a utilitzar els enregistraments com a eina d’entrenament o de difusió. La resposta llarga donaria per a un bonic discurs sobre una filosofia d’entendre l’esport…

“La instal·lació d’aquest material visual de suport suposa al club un punt extra de professionalitat i una possibilitat de creixement pels seus integrants” (Toni Valle – Coordinador CE ARTA))

Amb un valor estimat de més de 8.000 euros anuals per a cada instal·lació esportiva i sense cost per al club, Avista Sports dota a l’estadi o pavelló de diverses càmeres per a seguir des de diferents angles els partits.

Gràcies a la implantació d’una bona xarxa wifi a l’estadi, que també ofereix als espectadors un servei afegit, i mitjançant una aplicació pròpia d’ib-red es poden programar els esdeveniments i retransmetre en directe els partits a través de Youtube. També es poden seguir des d’aquesta web pròpia d’ib-red https://ibred.es/avista/sports/

Insularitat, agendes ocupades, COVID-19? Avista!

El projecte d’ib-red suposa la dotació d’una interessant eina per a clubs modestos de l’esport balear, fent possible que els seus partits puguin gaudir-se des de qualsevol racó del planeta. No podem oblidar que “hi ha persones que per diferents motius no poden acudir al camp per a veure jugar als seus familiars” (Jaume Soler – President del CE CARDASSAR).). Motius com l’actual situació pandèmica per COVID-19 que impedeix en molts casos la presència de públic en els estadis.

En altres circumstàncies, la insularitat impedeix als familiars gaudir els partits dels joves quan s’enfronten equips de diferents illes de les Balears. També la impossibilitat d’acudir als camps per problemes d’agenda, salut o mobilitat, com ocorre en el cas dels avis d’avançada edat, es tracten de pal·liar gràcies a les retransmissions proporcionades per Avista Sport.

Tecnologia d’elit per a esport base

Els grans clubs compten amb múltiples recursos i personal exclusivament destinat a millorar cada àmbit tàctic i estratègic del joc. Els patrocinadors solen centrar-se en aquests clubs d’elit oblidant les bases de l’esport. Però són precisament petites empreses locals: bars, restaurants, botigues de roba… les que aporten el seu granet de sorra, encara que una gran majoria no l’han pogut fer aquest any degut a la crisi generada pel COVID-19.

Per això, en categories inferiors es posa de manifest el valor afegit d’Avista Sports, ja que “facilita enormement el treball a l’hora de donar-nos diferents perspectives dels nostres plantejaments tàctics i oferir-nos la possibilitat d’analitzar-los i aprendre al costat de la resta de la plantilla” (Fernando Gómez – Entrenador de l’equip Benjamí A de l’Artà).).

Fins al moment, el sistema també sembla convèncer als clubs des del punt de vista tècnic, ja que “una vegada instal·lades les cambres, [el sistema] funciona de manera automàtica” (Jaume Soler – President del CE CARDASSAR).i “el seu ús és senzill” (Fernando Gómez).

Jaume Forteza, director de desenvolupament processos de ib-red, i Juan Ochogavía, director d’expansió de ib-red.

Educació en valors: l’efecte secundari d’Avista Sports

Seria un desaprofitament que Avista Sports es quedés només en una eina esportiva. Per això pensam a donar al projecte la nostra pròpia visió del món gràcies a la definició d’uns valors educatius molt clars. “Mitjançant la instal·lació d’una xarxa wifi pública acostem aquesta tecnologia a tots els usuaris, divulgant un ús responsable de les diferents eines informàtiques i millorant els valors de l’educació en tots els àmbits de l’esport” (Jaume Soler – President del CE CARDASSAR).).

Esport que, d’altra banda, entenem imprescindible per al desenvolupament de la persona, sobretot en edats primerenques, per aquest motiu “encara que inicialment es va pensar per al futbol, hem incorporat bàsquet i voleibol i aviat integrarem més esports. No volem centrar-nos només en els més populars”. (Jaume Forteza – CIO d’ib-red).

El nostre treball permet visibilitzar també el que aquests clubs fan en la seva localitat, promovent pràctiques saludables i promocionant l’esport. “Avista Sports és un element important a l’efecte de popularitat, increment d’inscripcions i impacte en xarxes socials” (Fernando Gómez – Entrenador de l’equip Benajmin A de l’Artà).).

I és que el màrqueting, com en qualsevol altre sector, és de summa importància per a la supervivència d’equips modestos, pendents cada temporada d’aconseguir el suport social i pressupostari suficient per a no trencar la il·lusió de l’esportista. Avista Sports “proporciona un màrqueting fantàstic per al club, així com un gran impacte en les xarxes socials” (Jaume Calvó – Entrenador de l’equip Benajmin B de l’Artà).).

Què guanya ib-red amb això? A part dels lògics espais de publicitat i la possibilitat de treballar és un projecte sociesportiu d’envergadura, la nostra satisfacció és “fer costat als nostres pobles, retornant així una part del que ells ens han donat confiant en els nostres serveis d’internet des de fa ja més de 14 anys” (Juan Ochogavía – Director d’Expansió d’ib-red)”.

I, com no, el somriure dels esportistes més joves: “els més petits del club se senten protagonistes i augmenta molt punt la seva confiança com la seva autoestima” (Jaume Calvó – Entrenador de l’equip Benajmin B de l’Artà).). I és que poder ensenyar al món les seves millors jugades no és per a menys…