*

IVA inclòs en tots els preus

Homerti tria ib-red per a millorar l'experiència d'hostes a les seves cases rurals de lloguer

Homerti elige ib-red para mejorar la experiencia de huéspedes en sus casas rurales de alquiler

Des de fa més de 8 anys, Homerti treballa de la mà d’ib-red perquè els turistes gaudeixin durant la seva estada d'internet les 24 hores com si fossin a la seva casa.

Homerti és una empresa que va néixer de la idea de tres amics en un poble rural de l'interior de Mallorca. La seva intenció va ser, des del començament, gestionar cases de lloguer vacacional com una alternativa autèntica al clàssic hotel amb vistes a la mar.

Així va ser com es van unir, amb l'objectiu d'oferir el millor servei al client. I què és el primer que un turista demana avui dia quan arriba a una casa de lloguer vacacional? Ni més ni menys que l'usuari i la contrasenya de wifi per a poder connectar-se immediatament a internet.

A causa d'això, Homerti va veure la necessitat de contractar una proveïdora de serveis que complís amb el requisit principal d'arribar a zones rurals amb connexió i velocitat de qualitat.

ib-red en acció

És aquí quan entram en escena nosaltres i, fins al dia d'avui, estam en gran part de les seves cases de lloguer.

Josep Arrom, cofundador de Homerti, recorda com van ser els inicis amb ib-red: “Fa 10 anys no existia això d'anar amb internet a tots els costats perquè era molt car. El problema era que els propietaris que estaven en zones rurals no podien accedir a un servei perquè ningú arribava al camp. Sí que hi havia tarifes i propostes amb les quals tenies un router portàtil o targetes, però te donaven una quantitat limitada”.

Si bé en l'actualitat la tecnologia és necessària en gairebé tots els àmbits, en el sector del turisme el servei d'internet es torna imprescindible per a gairebé tots els hostes. Aquesta situació es tradueix en la necessitat d'una resposta immediata i d'una connexió ràpida i estable.

Un exemple clar el va expressar Arrom quan va conversar amb nosaltres: “Si li arregles el wifi als 4 o 5 dies, el turista potser ja haurà passat la meitat de la seva estada. És a dir, la solució no pot demorar-se.”

Què ha aconseguit Homerti amb ib-red

Homerti recorda que fa 8 anys un comercial nostre els va visitar en les seves oficines per a oferir-los el servei d'internet per a les cases de lloguer dels seus clients.

Des d'aquest moment, es va establir una relació comercial duradora que es manté fins avui per diferents motius. Segons Arrom, “ib-red sempre s'ha portat molt bé amb nosaltres perquè donen resposta si hi ha algun problema i, a més, el solucionen ràpidament.”

Històries sobre la rapidesa de resposta d’ib-red hi ha moltes. I Homerti les recorda molt bé. Per exemple, algunes vegades ha passat que els propietaris de les cases de lloguer han oblidat que tenien una reserva molt pròxima i la connexió a internet no estava encara instal·lada. Llavors, “contactàvem amb ib-red i el mateix dia o al següent a tot tardar ens instal·laven el servei.”

En què es diferencia ib-red d'altres empreses proveïdores

Existeix alguna cosa més que Homerti valora d’ib-red que va molt més lluny que qualsevol servei o resposta tècnica. És la proximitat amb el client, comparat amb altres operadores més grans i així ho expressen: “El tracte humà és excel•lent i sempre et tenen en consideració. Al cap i a la fi, aquest és el valor afegit perquè bons serveis es poden trobar en molts costats.”

Per què Homerti manté els seus serveis amb ib-red

D'acord amb les opinions de l'empresa, els motius pels quals continuen treballant amb ib-red són variats:

  • Atenció personalitzada a l'hora de solucionar les incidències
  • Servei que s'ajusta a les expectatives
  • Relació qualitat-preu satisfactòria
  • Solució ràpida quan existeix algun tall

Respecte a aquest últim punt, Arrom recorda que ib-red no ha tingut cap problema fins i tot a canviar antenes quan ha estat necessari i que ho ha fet en un període molt curt de temps.

En conclusió, Arrom expressa: “No tenim cap queixa; estam contents. I és molt fàcil de detectar-ho en els clients. Si no existeixen cridades per incidències amb internet, significa que els clients estan satisfets.”

Perquè tu també coneguis els serveis que oferim, pots visitar la nostra web www.ibred.es/ca/. Estarem encantats de rebre la teva consulta per a proveir-te tant internet com telefonia.