*

IVA inclòs en tots els preus

Ib-red sitúa a Ciutadella en la vanguardia de las telecomunicaciones

Ib-red sitúa a Ciutadella en la vanguardia de las telecomunicaciones

Desplegam una xarxa sense fil pionera que ofereix velocitats de fibra òptica en el barri antic de Ciutadellla i a Cala Llonga

El pla de desplegament de fibra òptica es va frenar en sec en el centre històric de Ciutadella a causa del pla especial de protecció del patrimoni. El desenvolupament d'activitats quotidianes realitzades per negocis i residents a través d'internet s'ha vist afectat al no disposar d'un servei d'internet ultraràpida com en la resta de la ciutat. 

Com a solució a aquest problema ib-red, al costat del gegant tecnològic Cambium Networking, ha desenvolupat la primera xarxa de fibra sense fil amb velocitats de Gigabit que donarà servei a un total de 200 llars i empreses de Ciutadella i Cala Llonga.

Per a donar resposta i poder suplir la carència dels residents i empreses de tots dos nuclis urbans, ib-red ha desplegat la tecnologia Multi Gigabit Wireless de Cambium Networks, utilitzant una banda d'ús lliure (60GHz), portant velocitats similars a les de la fibra terrestre (100, 300, 600 Mb i fins a un 1Giga) a través de connexions sense fils, sense la necessitat de realitzar sèquies per al cablejat terrestre.

Aquest servei de fibra òptica sense fil d’ib-red ja disponible suposa un avanç enfront de l'ADSL i també enfront dels serveis actuals per radi enllaç. L'ADSL ha quedat obsolet, usar l'antic cable de coure perjudica la usabilitat de la teva internet. Aquest sistema pioner facilita un servei d'internet de qualitat accessible a ciutadans i comerços. 

Francisco Hidalgo, CTO d’ib-red i responsable del projecte, explica que “en el centre històric de Ciutadella el desplegament de fibra està paralitzat per a la protecció patrimonial i a Cala Llonga no hi ha canalització possible per a dur a terme aquesta infraestructura. I d'alguna manera estaven condemnades a tenir una connexió de molt baixa qualitat, un problema que es replica més sovint del que es creu”. 

“En el projecte pilot, que ha durat dos mesos i en el qual s'ha verificat i testat tota la infraestructura, es van oferir velocitats de 600 megues de manera estable.” afegeix Francisco Hidalgo. “I si algú volgués 1 Giga li donaríem, però ara per ara no és necessari, cap de les empreses monitoritzades ha arribat a superar els 200 megues en els moments de major pic de consum”.

El punt de fibra terrestre està a menys d’1km, on s'ha situat la troncal d’ib-red, connectada al polígon amb un sistema punt a punt de 2.500 Megues i, des d'aquest, a les antenes de les empreses, això permet que realment “els usuaris rebin velocitats de fibra òptica a diferència d'altres serveis sense fils”, afegeix el responsable del projecte.

Per a Javier Gómez, director de Cambium Networks per a Ibèria i Mediterrani, “aquest projecte obre una nova era en la connectivitat a Espanya. Oferir velocitats de fins a Gigabit impulsa un nou paradigma en la digitalització del nostre país. La fibra sense fil és l'única opció per a gaudir d'un accés a Internet de qualitat en moltes zones d'Espanya i no sols a l'Espanya buidada”. Segons Gómez.

Per part seva, Juan Ochogavía, Director d'Expansió d’ib-red, es mostra molt satisfet amb el resultat del projecte ja que “dona sentit a la nostra filosofia d'empresa: no aturar fins a aconseguir que en tots els racons de les illes existeixi una connexió a internet de qualitat. Som la primera companyia balear que ha fet possible l'execució d'aquest projecte. Ara Ciutadella i Cala Llonga poden posicionar-se a l'avantguarda de les telecomunicacions com qualsevol gran ciutat”. 

Aquest desplegament compleix amb el Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric Artístic de Ciutadella, aprovat el 24 d'abril de 1999 i alhora situa a Ciutadella en l'avantguarda de les telecomunicacions en disposar d'una xarxa de fibra sense fil pionera a Espanya que ofereix una amplada de banda de fins a 1 Gigabit als residents i comerços a un preu accessible.