*

IVA inclòs en tots els preus

El 90% dels ciutadellencs desconeix aquests 5 tips per a millorar la seva connexió a internet

El 90% de los ciutadellencs desconoce estos 5 tips para mejorar su conexión a internet

Els residents i empresaris de Ciutadella, s'enfrontaven a problemes de connexió i velocitat continus i semblava que no hi havia solució. 

El pla especial de protecció del patrimoni, feia impossible el desplegament de la fibra òptica en el centre històric. 

El desenllaç només ha estat possible gràcies al desenvolupament d'una pionera xarxa sense fil que pot oferir velocitats de fibra òptica a preus accessibles.

Si tens una connexió a Internet a Ciutadella amb problemes de velocitat, aquests 5 consells et permetran millorar la teva experiència de navegació.

1. Destaca la teva xarxa 

Hi ha errors o limitacions a la nostra xarxa que ens impedeixen tenir el màxim rendiment, com per exemple, no instal·lar els dispositius adequats per a millorar la cobertura wifi.

A més, alguns dels problemes més comuns es deuen a la falta de manteniment o actualització del sistema operatiu.

Però hi ha altres factors que també poden influir, no tenir un antivirus activat i actualitzat pot afectar al funcionament de la nostra xarxa.

2. Evita que et robin 

Tot i que les contrasenyes predefinides de la nostra wifi semblin infranquejables, poden ser molt fàcils de piratejar. És possible que els veïns estiguin utilitzant la teva xarxa i això afecti a la velocitat de navegació.

Per evitar aquests problemes i augmentar la teva velocitat d'internet:

  • Canvia les credencials d'accés al teu router.
  • Canvia el nom de la xarxa (SSID).
  • Renova la contrasenya de forma periòdica (utilitza lletres, números i símbols, i evita que sigui una contrasenya previsible).
  • Tria un sistema de xifratge WPA, WPA2 o WPA3.

3. Un altre tipus d'intrusos 

Hi ha aparells electrònics, que tot i que no tinguem connectats a la nostra wifi, poden provocar interferències a la xarxa. 

Per tant, qualsevol electrodomèstic que generi radiofreqüències, aparells bluetooth, walkie talkies, microones... poden afectar a la senyal de la nostra xarxa. 

Per aquest motiu, s'aconsella situar el router en una posició elevada, allunyat de dispositius elèctrics o altres obstacles com parets o portes. 

4. En el teu ordinador... 

La velocitat del teu ordinador depèn també de la targeta de xarxa, si aquestes estan antiquades o són de baixa qualitat, és possible que no puguin adaptar-se a les noves tecnologies i/o a les actualitzacions de la wifi. 

Per a solucionar aquest problema de manera ràpida i econòmica, pots utilitzar un adaptador wifi USB que es connecta directament al dispositiu. 

5. La nova internet 

L'ADSL ha quedat obsolet i seguir utilitzant l'antic cable de coure perjudica la usabilitat d'internet. Però el pioner sistema de fibra òptica sense fil disponible a Ciutadella, permet oferir un servei d'internet de qualitat i accessible. 

Si vols saber més sobre aquest sistema, t'ho explicam aquí:

La connexió a internet és imprescindible, tant a nivell personal com empresarial. Si tens una connexió dèbil, els 4 primers tips són la millor solució per a tractar d'optimitzar-la

Tot i això, et recomenam que comptis sempre que sigui possible amb un proveïdor d'internet que pugui oferir-te una connexió ràpida, fiable i amb un bon tracte

Si vols saber si la nostra connexió és òptima per a tu, pots entrar en aquest enllaç.