*

IVA inclòs en tots els preus

Com augmentar el senyal wifi del teu internet

Cómo aumentar la señal wifi de tu internet

6 dispositius per augmentar el senyal wifi de ca teva

Sabem l’important que és disposar d’una bona xarxa wifi perquè la connexió d’internet arribi a qualsevol racó de la nostra casa o oficina.

No obstant això, és habitual no disposar del mateix senyal en totes les parts del domicili; això pot ser degut a la longitud de l’habitatge, al gruix o tipus de parets, a interferències amb altres dispositius…

Aquest problema de mala cobertura de senyal wifi d’internet dins del nostre habitatge té diferents solucions. Entre elles, la instal·lació de dispositius que ens ajuden a millorar la cobertura d’internet.

Quan i a qui aconsellam instal·lar aquests dispositius que amplifiquen el senyal wifi?

 

És aconsellable si hi ha habitacions o àrees del teu habitatge on el senyal wifi no arriba amb bona qualitat, pèrdua de velocitat o poca estabilitat, i no et permet connectar els teus dispositius – ordinador, Smart tv, tauleta, mòbil, càmeres on-line, etc. – a internet amb normalitat.

Això és comú a residències o negocis que:

  • Tenen més d’una planta o extensions allargades que cobrir amb el senyal wifi.
  • Hi ha moltes parets o aquestes són gruixudes, generalment de pedra. Això provoca que el senyal wifi es vagi atenuant a mesura que ens allunyem del router.
  • Tenen zones exteriors – piscines, porxos, etc. – En aquestes àrees se sol rebre el senyal wifi més feble ja que estàn allunyades del router principal, a pesar que és aquí on, en moltes ocasions, fem major ús de la connexió, sobretot a la primavera i a l’estiu.

Per a aquests casos, te mostram 6 opcions diferents de dispositius que milloren la cobertura del senyal wifi d’internet::

1. Acces point:Augmenta la zona de cobertura wifi de la teva casa. Aquest dispositiu s’instal·la a la zona on la cobertura wifi és feble o a les zones “fosques” on no arriba el senyal d’internet. Es connecta al router principal a través d’un cable de xarxa.

Avantatges: L’Acces Point rep el senyal a través del cable de xarxa, per tant, l’ampla de banda serà el mateix que tens en el router principal. No hi ha pèrdua de velocitat.

Desavantatges: Has de cablejar la casa per a arribar del router a l’acces point. No es recomana als amants de l’interiorisme, ni de l’estètica… tret que tinguin conductes per a passar els cables fins a les diferents habitacions.

2. Extender:Aquest dispositiu capta el senyal de la xarxa wifi del teu router principal i l’estén cap a una altra àrea, on el senyal és més feble, permetent que el senyal wifi arribi a zones on abans no arribava amb qualitat.

Avantatges: La instal·lació és molt senzilla, no necessites cablejar la casa, simplement s’endolla al corrent i es configura.

Inconvenient: En captar la connexió del router principal via wifi, si instal·lem l’extender molt allunyat del router principal perd una mica d’ampla de banda.

plc dispositivo ampliación wifi internet
Tant l’Acces Point com l’Extender poden ampliar el senyal wifi de dues maneres diferents:

Omnidireccional a 360º: Com el seu nom indica, senyal de wifi que cobreix 360º.

Sectorial: Permet dirigir el senyal a una àrea determinada millorant la cobertura d’internet en la zona que ens interessa.

Altres dispositius per a millorar la cobertura d’internet en el teu domicili:

3. PLC: Aquest dispositiu amplia la cobertura d’internet dins el teu domicili d’una forma senzilla, aprofitant el cablejat elèctric existent.

Així de fàcil, a través del corrent elèctric de la teva casa. Per exemple, si tens el router a la sala i el senyal no arriba a una habitació, el pots portar a través dels endolls per a tenir allà més cobertura.

Avantatges: És una opció econòmica i ràpida (plug & play) per a augmentar cobertura en una habitació. Tan sols cal configurar-ho i endollar-ho.

Inconvenient: Únicament és possible si l’habitatge té una sola fase elèctrica.

plc-tp-link dispositivo ampliación wifi internet

4. Cablejat: Es pot contemplar l’opció de cablejar l’habitatge i connectar tots els dispositius directament per cable evitant així, el mínim de connexions sense fils per wifi (sol telèfons i tauletes, per exemple).

Avantatges: Aquest sistema permet mantenir el millor senyal a l’hora de tenir la majoria de dispositius – ordenador, televisió, etc. – connectats per cable de xarxa. És idoni, sobretot, per a empreses que tenen diverses taules de treball i necessiten la màxima capacitat d’internet deguda a les característiques dels treballs que realitzen.

Inconvenients: Té un preu més elevat, ja que ha de ser instal·lat per professionals. I en el cas de no comptar amb conductes amagats per a cables, aquests hauran de quedar a la vista o amagats en canaletes.

5. 5. Switch o commutador: Amplia fàcilment la teva xarxa de cable, en connectar diversos elements directament dins d’una xarxa. És a dir, permet tenir més equips connectats directament per cable. Vindria a ser el que el lladre és per a l’electricitat.

Avantatges:És molt útil per a empreses amb diversos llocs de treball. El senyal d’internet arriba directament per cable i no perd senyal, com ocorre si s’envia per senyal digital. No requereix d’instal·lació, és un producte plug & play.

Inconvenients: Si els dispositius que vols connectar al switch no estan tots a prop, hauràs de cablejar des del switch fins al dispositiu que has de connectar.

switch dispositivo ampliación wifi internet
6. Solucions a mida per a àrees wifi: És l’opció més eficaç si es tracta d’un wifejat professional per a villes de lloguer vacacional, hotels, apartaments, locals comercials, ports i aeroports, etc.; amplis espais que requereixin d’una cobertura wifi extensa o/i amb múltiples dispositius connectats alhora.

En aquests casos necessitaràs que un equip tècnic professional es desplaçi al lloc per a realitzar una vista prèvia. Una vegada allí, valoren les zones i espais a cobrir i realitzen un pressupost adaptat a les teves necessitats i les dels usuaris que utilitzaran la xarxa.

Avantatges: Està totalment optimitzat per a la millor connexió a internet dels usuaris via wifi.

Desavantatges: Té un preu més elevat, ja que requereix de més recursos per a la seva correcta instal·lació i funcionament.

Totes aquestes opcions estan disponibles a ib-red i també les pots trobar en altres botigues d’electrònica.

Tingues en compte que alguns, com l’extender o el plc, encara que la seva instal·lació és senzilla, requereixen d’una configuració prèvia. Si ets client d’una connexió a internet d’ib-red, et lliurarem el dispositiu configurat perquè tan sols l’hagis d’endollar en arribar a la teva casa.

Quant a les solucions a mida per a àrees wifi, nosaltres, a ib-red, desenvolupam sempre els pressupostos en base al millor producte de xarxa específic per a subministrar grans cabals de trànsit i nombre d’usuaris concurrents.

Per a una extensió de cobertura wifi de qualitat i robusta el nostre equip prioritza sempre l’optimització de recursos i la gestió en remot dels dispositius (amb el seu corresponent manteniment tècnic de control i de gestió). Així garantim la màxima seguretat i una cobertura i qualitat de servei òptima en interior i exterior.

Qualsevol consulta que tinguis referent a aquest tipus de dispositius pots fer-nos-la emplenant el següent formulari.