*

IVA inclòs en tots els preus

És possible tenir internet rural d’alta velocitat en una casa de camp o fora de grans nuclis urbans?

¿Es posible tener internet rural de alta velocidad en una casa de campo o fuera de grandes núcleos urbanos?

WiMAX, el sistema que permet internet rural d'alta velocitat

Els grans proveïdors d’internet han oblidat les zones on no es concentra molta quantitat de població; com les zones rurals, cases de camp, finques o petites urbanitzacions.

Són en aquestes zones de les Illes Balears on les connexions a internet oferides per aquestes multinacionals de telecomunicacions són lentes i inestables.

A través d’una xarxa pròpia, desenvolupada i mantinguda per un equip de residents, des d’ib-red oferim connexions a internet d’alta velocitat fora de grans nuclis urbans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

És possible una internet rural d'alta velocitat?

Sí, a ib-red instal·lam connexions a internet rural d’alta velocitat i estabilitat a través d’una xarxa WiMAX en la major part de la geografia de les Balears, fins i tot donam servei a l’illa de Cabrera.

Què és el WiMAX?

Una tecnologia sense fil que permet portar, a zones on la fibra òptica no arriba, com zones rurals, cases de camp, finques o urbanitzacions aïllades, els serveis d’internet i telefonia amb qualitat.

Com funciona la xarxa d’internet WiMAX?

S'instal·la una petita antena receptora a la teulada o al terrat del domicili de l’usuari, d’on surt un cable de xarxa que s’introdueix dins de l’habitatge i que es connecta, directament, a un ordinador o a un router wifi.

El senyal és enviat a l’antena client des d’estacions base repartides en punts alts de la geografia balear. A ib-red disposam de més de 170 repetidors a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. La proximitat dels repetidors, menor de 25 km de distància del client, fa que la qualitat de la connexió sigui favorable.

Si vols conèixer més sobre internet WiMAX per a zones rurals o fora de nucli urbà de Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera, entra en aquest enllaç.

Representación Sistema WiMAX en Baleares

Hi ha altres opcions al WiMAX per a tenir internet rural?

ADSL: Aquestes connexions a internet arriben als domicilis situats fora de grans nuclis urbans a través de l’antiquat cable de coure telefònic.

A l’ADSL, la distància entre el domicili i la central del proveïdor de telecomunicacions afecta la velocitat de navegació real rebuda, i, normalment, solen trobar-se allunyades d’aquests tipus d’habitatges.

La congestió de la xarxa telefònica, fa fluctuar l’estabilitat del senyal rebut.

Internet Satèl·lit: Aquesta tecnologia també envia el senyal a l’usuari sense fil, com el WiMAX. La gran diferència, mentre els repetidors que proporcionen la connexió a internet mitjançant la tecnología WiMAX estan pròxims al domicili, els satèl·lits es troben molt més allunyats.

Com que no és necessari estar tan pròxim a l’usuari, la seva cobertura és major. No obstant això, la distància fa que la velocitat oscil·li, la climatologia afecti negativament, la latència sigui alta (aquesta afecta les retransmissions en temps real) i l’antena receptora sigui una parabòlica de major dimensió. A més, sol tenir límit de descàrrega i la tecnologia no s’actualitza tan sovint a causa dels alts costos d’implementació.

Representación sistema internet satelite en baleares

El WiMAX té baixa latència i la connexió és estable, ja que els repetidors es troben pròxims a les antenes receptores. I encara que la velocitat de navegació no iguala a la fibra òptica, sí que ofereix velocitats professionals que permeten, entre altres utilitats, retransmissions en directe, vídeo streaming…

Això, i la possibilitat de l’actualització de la tecnologia, fa que el WiMAX sigui l’opció més utilitzada per a connexions a internet rural o fora de nuclis urbans grans on no es pot optar a la fibra òptica.

Si vols saber més, podem resoldre qualsevol dels teus dubtes, sense compromís.