*

IVA inclòs en tots els preus

Francisco Martínez, connectat des de la seva casa de camp

Francisco Martínez, conectado desde su casa de campo
Com IB-RED contribueix a la connectivitat del món rural

Francisco Jesús Martínez Rodríguez és un sevillà resident a Balears des de fa diversos anys. En traslladar-se de la ciutat de Palma als afores d’Inca es va trobar amb un problema freqüent en zones rurals: no hi havia connexió per cable a internet. ib-red li va solucionar el problema amb WiMAX, una tecnologia que funciona por senyal digital.

L’ús que Francisco fa d’internet a ca seva és, sobretot, per a oci particular : plataformes de vídeo sota demanda, navegació o videojocs online. Encara que també ho utilitza a nivell professional per a descarregar, editar i compartir música. “Des que vaig trobar ib-red, estic tranquil amb la meva connexió. A un li agrada que li atenguin ràpid i li donin respostes a qualsevol consulta o incidència”

L’etern problema d’internet A zones rurals

Malgrat que la vivenda de Francisco no es troba especialment retirada del nucli urbà d’Inca, cap companyia d’internet li donava cobertura. Ningú oferia fibra òptica ni ADSL, fins i tot alguna empresa li “exigia” escometre unes certes obres per a poder realitzar la instal·lació.

L’alternativa que li sorgeix a Francisco per a cobrir el seu problema és internet rural. Però tampoc trobava un producte que complís les seves expectatives. "M’oferien serveis molt cars o amb pocs megues, a més, sense molta confiança, i vaig continuar cercant fins que vaig trobar ib-red” . I és que la nostra companyia és ferma en el seu objectiu de reduir la bretxa digital a Balears i aconseguir la democratització d’internet en les zones rurals.

ib-red al rescat de la desconnexió rural

Veient els problemes que Francisco havia sofert anteriorment, li vam proposar el nostre servei WiMAX d’internet per radi enllaç. Una cobertura que en aquest cas oferia una velocitat de 20 Mb . “El tècnic va venir a casa i des del principi em va atendre estupendament, aconsellant-me en tot moment sobre quina seria la millor solució”.

La instal·lació es va realitzar ràpidament per a evitar que el client continués sense connexió a internet, ja que en viure en un nucli aïllat compreníem la seva necessitat d’estar comunicat. Una manera d’entendre aquest món rural que també ens impulsa a respondre davant una incidència el més ràpid possible.

“Es va muntar sense cap problema. Jo estic molt content amb el servei, sobretot amb la capacitat de resposta davant qualsevol avaria (he tingut 2 o 3 en aquests 3 anys). Et veus cobert per l’empresa.”

ib-red ha pogut resoldre fins i tot algun problema no relacionat directament amb la connexió,com la configuració de la nova SmartTV que Francisco va comprar recentment i en la qual la qualitat de reproducció de plataformes de subscripció no era l’adequada. La solució va passar per canviar el node de connexió a un més pròxim i connectar el televisor directament mitjançant cable Ethernet. “Des de llavors va com un tir, estic molt content”.

No hi ha dubte que la vida de Francisco en un entorn rural va millorar notablement després d’aconseguir una connexió a internet àgil i estable, i des d’ib-red estam molt orgullosos d’haver contribuït a això.

“Clar que recomanaria ib-red, de fet, ho sol fer. Si he d’avaluar a la companyia de l’1 al 10, li poso un 15”. Sens dubte, el nostre major orgull.