*

IVA inclòs en tots els preus

Per què l’ADSL per a finques i zones rurals no és un bon sistema

Por qué el ADSL para fincas y zonas rurales no es un buen sistema

L’ADSL és un tipus de tecnologia que utilitza el cablejat de coure de la línia telefònica per a transmetre dades i establir una connexió a internet. A més de les limitacions pròpies d’aquesta tecnologia, l’ADSL per a finques i zones rurals presenta problemes i inconvenients addicionals enfront de l’ADSL dels nuclis urbans, tal com detallam a continuació.

Hay otros sistemas más adecuados, como el WiMAX. Si quieres saber la cobertura de internet en tu vivienda ubicada en zona rural o fuera de núcleo urbano haz click en el botón.

6 problemes i inconvenients de l'ADSL rural

Malgrat les moltes ofertes que existeixen en el mercat, l’ADSL rural presenta bastants inconvenients que fan que aquest sistema no sigui el més adequat.

A continuació veurem els inconvenients principals que presenta l'ADSL per a finques i zones rurals.

1. Llunyania amb la central emissora de dades

La llunyania de la centraleta sempre ha estat un dels problemes de l'ADSL més comuns. En el cas de zones rurals, solen estar allunyats de la central emissora de dades i, en moltes ocasions, una miqueta aïllats, alguna cosa que afecta directament la qualitat del senyal.

Tant és així, que el més probable és que hi hagui pèrdues i talls en la connexió.Ja que la distància amb la central és proporcional a la lentitud de la connexió, a més distància més lentitud. Això és així, perquè l'augment de distància és proporcional a l'atenuació del senyal, a més distància més atenuació. Amb l'afegit de l'ús del cable de coure, el qual té unes capacitats de transmissió molt inferiors al cable coaxial o fibra òptica.

En resum: L'usuari amb ADSL en el camp pot tenir talls freqüents en la connexió, ja que, a l’estar allunyat de la central emissora de dades, la connexió que li arribarà serà més feble i lenta..

2. La “falsa” realitat de les ofertes d'ADSL per a finques i zones rurals

Un aspecte a tenir molt en compte són les ofertes d'ADSL per a finques i zones rurals que els proveïdors d'internet ens ofereixen. En la majoria de les ocasions, és impossible que puguin ajustar-se a la realitat. Tant és així que resulta rar que puguem gaudir en algun moment de la velocitat de connexió que hàgim contractat.

Això es deu a una sèrie de factors que restaran qualitat al senyal de connexió de l’ADSL rurall'ADSL rural. No és d'estranyar, per tant, que amb aquesta mena de connexió no puguis jugar a videojocs online o tenguis problemes per a veure vídeos en alta definició o realitzar videotrucades.

Normalment, les ofertes d'ADSL que presenten les operadores de telecomunicacions per a les zones rurals són les mateixes ofertes en les zones urbanes, per la qual cosa no tenen en compte la distància amb la central emissora, la diferència d'infraestructura entre totes dues zones, ni altres paràmetres, que detallarem, a l'hora de fer la proposta comercial.

Simplement ofereixen el mateix que en la zona urbana sense que aquesta promoció, en la majoria de les ocasions, sigui factible.

3. Les pujades i baixades de tensió

Les pujades i baixades de tensió en l’ADSL per a finques i zones rurals l'ADSL per a finques i zones rurals són molt més freqüents. Tot això a causa de la inestabilitat d'aquest tipus de tecnologia. Hi haurà moments en els quals la connexió sigui l'adequada, però altres en els quals no podràs fer res amb ella. Els factors climàtics i la distància amb la central emissora solen ser els principals motius.

Cal tenir en compte que la qualitat del servei de l'ADSL per a finques i zones rurals dependrà en gran manera de la qualitat del cablejat, la distància a la central o les fluctuacions del flux del servei.

Si es tracta d'una zona rural allunyada del nucli urbà, el més probable és que hi hagi pujades i baixades de tensió, i més tenint en compte l'antiguitat i degradació de la major part del cablejat telefònic de coure que afecta negativament l'atenuació del senyal elèctric,que es tradueix en una qualitat de connexió a internet deficient.

Cal esmentar, que tots aquests factors externs existents amb el cable de coure, no apareixen en altres tecnologies com la fibra òptica, en la qual la comunicació es transmet mitjançant senyal òptic (llum làser) la qual és immune a les interferències comentades anteriorment. O amb el WiMAX, la tecnologia del qual permet arribar a ràdios més amplis, 10 km enfront dels 5 km de l'ADSL.

4. La calor afecta l'estabilitat del senyal

La calor és un dels factors que afecta l'estabilitat en el senyal de l'ADSL per a finques i zones rurals. És molt probable que els dies de molta calor el senyal es pugui veure afectat, a causa del sobre escalfament dels equips que transmeten les dades d'internet. Aquests equips estan dissenyats per a treballar a un rang de temperatura determinat.

El ADSL en entorns rurals funciona a través del cablejat de coure de la línia telefònica. Precisament, les connexions de coure poden sofrir trencaments o talls deguts no només a la calor, sinó també al fred.Cosa que, per exemple, no succeiria amb la fibra òptica,ja que transporta electricitat utilitza senyal òptic, o amb el WiMAX perquè el senyal és digital.

5. Saturació de la línia en època estival

És una realitat, l'augment considerable de l'ús de les connexions a internet de les finques o cases de camp durant l'estiu debiliten el senyal que rep cada habitatge, cada connexió. Moltes d'aquestes finques són segones residències a la qual s'acudeix en més ocasions o inclús es resideix permanentment quan arriba la calor a les Illes Balears.

El mitjà de coure en compartir-se entre tots aquests habitatges fa que la velocitat també es divideixi entre les cases i provoca que la connexió sigui més lenta. Així, quan volem que millor funcioni, com més estam a l'habitatge, pitjor ens anirà i la companyia telefònica no podrà fer res per a millorar la connexió del nostre ADSL.

La capacitat de transmissió del cabal de megues pel cable de coure està limitada i no es pot ampliar, a diferència del WiMAX que si es pot ampliar o que la fibra, la qual el seu màxim de cabal que suporta és difícil d'aconseguir.

6. Les avaries són més habituals en l'ADSL per a finques i zones rurals

Què és el que solen provocar tots els problemes de l'ADSL problemes de l'ADSL anteriors? Doncs que les avaries siguin molt més habituals. La transmissió de dades a través del cablejat de coure porta ja molts anys usant-se, per la qual cosa cada vegada generen més problemes. Sobretot, si tenim diversos dispositius a casa que volem usar alhora.

Això és així per què el cable de coure es veu molt exposat a fenòmens mediambientals, com són la pluja, la humitat, i a uns altres com la mossegada del cable per part de les rates, la presència de senyals electromagnètics que produeixin interferències en el mateix canal de transmissió, etc.

En definitiva, l'ADSL per a finques i zones rurals no és un bon sistema per a gaudir d'internet a casa.La connexió s'ha degradat en haver acabat el cicle de vida de les línies de coure. Pel que no s'aproxima ni des de lluny a ser la millor de totes les que s'ofereixen en el mercat. La lentitud en la transmissió de dades, la inestabilitat i les avaries són factors que formaran part del dia a dia.

A més, en la majoria de les ocasions no gaudiràs realment de la velocitat de connexió velocitat de connexió que has contractat. Pel que, en resum, estaràs pagant per un servei que no estàs tenint.

Existen otras opciones más óptimas para disfrutar de internet en las zonas rurales como son internet vía satélite o internet WiMAX.

A ib-red duim internet on uns altres no arriben, i oferim un servei especialitzat per a zones rurals o aïllades, fora de nuclis urbans, a través de connexió a internet per WiMAX.

Si quieres conocer la cobertura de internet disponible en tu zona, sin compromiso, haz click en este botón.